Házi húspogácsa
Házi húspogácsa
Hozzávalók:
- 900gr darálthús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors
- kevés olivaolaj
Tetejére: szeletelt sajt
Elkészítés:
- Először a vöröshagymát egészen finomra aprítsuk fel.
- Adjuk hozzá a darálthúshoz és alaposan keverjük el.
- Adjuk hozzá a sót, borsot annyit, hogy legyen íze, majd ezzel is keverjük össze.
- Formázzunk kb. egyforma húspogácsákat. Ne legyenek nagyon kisebbek a zsemlénél, mert sülés közben össze fognak menni picit.
- Pici olajon közepes-magas hőfokon süssük át az egyik oldalát a pogácsának, majd a másik oldalát is. Vigyázzunk nehogy megégjen a husik külseje, a belsejük meg nyers maradjon.
- A 2. oldal sütésekor ráolvaszthatunk a húspogácsák tetejére 1-1 szelet sajtot is.