Pad Thai Mogyoróval
Hozzávalók:
- 200g Thai Dancer Pad Thai rizstészta
- 120g Lobo Pad Thai Szósz Mogyoróval
- 1 evőkanál olaj (pl. növényi vagy földimogyoró olaj)
- 2 tojás (opcionális)
- 200g csirke, rák, tofu vagy egyéb fehérje (opcionális)
- 200g friss zöldség (pl. répa, borsó, paprika)
- 1 evőkanál pirított földimogyoró (tetejére)
- 1 lime (tetejére)
Elkészítés:
- Rizstészta elkészítése:
Főzze meg a rizstésztát a csomagolás szerint, majd öblítse le hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze. Tegye félre. - Tojás és fehérje:
Ha szeretne tojást adni a recepthez, verje fel a tojásokat, majd egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten, egy kis olajon süsse meg, míg a tojás megszilárdul. Ha húst vagy tofut használ, azt is szeletelje fel és süsse meg a serpenyőben. - Zöldségek:
A zöldségeket (például sárgarépát, borsót, paprikát) vágja apróra és pár percig pirítsa meg a serpenyőben. - Pad Thai szósz:
Amikor a zöldségek és a fehérje elkészültek, adja hozzá a főtt rizstésztát a serpenyőhöz, majd öntse rá a Lobo Pad Thai Szósz Mogyoróval-t. Keverje jól össze, hogy minden egyes hozzávaló átvegye a szósz ízét. - Tálalás:
Tálalja a Pad Thai-t egy tányéron, majd szórja meg pirított földimogyoróval és friss lime levével.
Tipp: Ha szeretne, adhat hozzá friss koriandert vagy chilipaprikát a még intenzívebb ízélmény érdekében.