Sárga Curry Paszta - gluténmentes, vegán
Ez az egyszerű thai sárga curry csirkehúsból és zöldségekből készül, és párolt rizzsel tálaljuk.
Cseréljük le a csirkét tofura, mellyel a recept könnyen beilleszthető a vegán vagy vegetáriánus étrendbe is!
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 nagy hagyma, apróra vágva
- 1 kiló csont nélküli bőr nélküli csirkemell, falatnyi darabokra vágva
- 2 közepes aranyburgonya (vagy kb. 10 bébi arany) ½'' kockára vágva
- 1 nagy sárgarépa, vékonyra szeletelve
- 3-4 evőkanál (kb. 50gr) sárga curry paszta
- 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz kókusztej
2 teáskanál kukoricakeményítő - 1 teáskanál halszósz (elhagyható)
- 1 evőkanál limelé
- 1,5 evőkanál barna cukor
Elkészítése:
- Melegítsük fel az olajat egy nagy lábasban közepes lángon.
- Adjuk hozzá a hagymát és pároljuk pár percig, amíg megpuhul.
- Adjuk hozzá a csirkét, a sárgarépát, a burgonyát, és főzzük egy-két percig.
- Adjunk hozzá gyömbért, fokhagymát és currypasztát, és pirítsuk 3 percig.
- Adjunk hozzá 1 ½ doboz kókusztejet az edénybe.
- Keverje hozzá a kukoricakeményítőt a maradék ½ doboz kókusztejhez, és adja hozzá az edényhez.
- Felforral.
- Csökkentse a hőt, és párolja 20-30 percig, vagy amíg a csirke és a burgonya megpuhul.
- Ha szükséges, állítsa be az étel ízét több víz hozzáadásával.
- Hozzákeverjük a halszószt, a barna cukrot és a lime levét.
- Pároljuk még 5 percig.
- Tálaljuk bármilyen típusú rizzsel (a fehér, barna és a jázmin a kedvenceim) vagy akár quinoaval.
- Díszítsük friss korrianderrel.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tipp:
1. A legjobb eredmény érdekében a megmaradt sárga curry szószt a rizstől különálló tartályban tárolja. Mindkettőt légmentesen záródó dobozban, hűtőszekrényben max 3-4 napig tároljuk. Étkezéskor melegítse újra a mikrohullámú sütőben.
2. Fagyasztás esetén a sárga curry edényben max 2-3 hónapig tárolható. Fogyasztás előtt egy éjszakán át a hűtőben olvassza ki, majd tűzhelyen vagy mikrohullámú sütőben melegítse fel. Frissen főzött rizzsel tálaljuk.