Gyümölcsös gombóc
Hozzávalók:
- 200 g sima rizsliszt
- 25 g Labeta gluténmentes univerzális keverékek
- 10 g kristálycukor
- 1/2 zacskó Labeta gluténmentes sütőpor
- 30 g vaj
- 130 ml forró víz
- csipet só
- Töltelék: eper vagy más gyümölcs, cukor
Ekészítése:
- Készítsük elő a tésztát. Mindkét lisztet összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a sóval és az olvasztott vajjal. Öntsünk forró vizet, és dolgozzuk fel a tésztát, amíg meg nem szilárdul.
- Hagyjuk kihűlni, és közben vágjuk fel az epret és szórjuk meg cukorral.
- A kihűlt tésztából golyót formálunk, és megtöltjük eperrel.
- A kész töltött golyókat olajban aranybarnára sütjük, mindig úgy, hogy a víz alá kerüljenek.
- Tálalhatjuk joghurttal, tejszínnel vagy bármilyen friss szósszal.
Jó étvágyat!