Tom Kha Gai leves
Hozzávalók (2-3 főre):
• 1 fej hagyma
• 250gr csirkemell
• 2-3 db sárgarépa
• 1liter víz
• 200-250ml kókusztej
• 1db citromnád
• 1-2 kiskanál Lobo Tom Yum paszta
• kb. 200gr/ 1 konzerv gomba
• 3-4 lime levél
• 2db paradicsom / 6db koktélparadicsom
• 1 lime leve
Elkészítése:
1. Az apróra vágott hagymát kis olajon megdinszteljük.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
3. Beletesszük a julienne-re vágott sárgarépát, majd felöntjük vízzel és hagyjuk hogy felfőjön.
4. Ha felfőtt hozzáadjuk a kókusztejet, majd a citromnádat és a tom yum pasztát.
5. Ismét megkavarjuk, majd mehet bele a gomba is.
6. Körülbelül 15-20 perc alatt készre főzzük a levest. Ha szükségesnek látjuk, pici sót tehetünk hozzá, de csakis kóstolás után! A paszta kellően megfűszerezi a levesünket.
7. Ha kész a leves, levesszük a tűzről és beletesszük a lime levelet valamint a felaprított paradicsomot. Végezetül megbolondítjuk a lime levével.
Jó étvágyat hozzá!