Sok receptünkben feltűntek már a Vegaburger keverékek, mint a darált hús alternatívája. Ezért nem hiányozhat a bolognai spagetti "online szakácskönyvünkből" sem. A Vegaburger mixek által a bolognai spagettink megjelenése és íze is vetekszik az eredetiével.
Mottónk: Hús nélkül is lehet egyszerűen remek ételeket készíteni!
Hozzávalók
- 1 csomag Labeta vegeburger hagymás alap
- 1 csomag Incola gluténmentes, vegán spagetti tészta
- 2 doboz apróra vágott konzerv paradicsom
- 1db vöröshagyma
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- fokhagyma
Elkészítése
- A Vegeburger hagymás keveréket az utasítások szerint készítsük el, azaz keverjük össze vízzel, olajjal és hagyjuk duzzadni legalább 20 percig.
- Közben vágjuk apróra a hagymát és olajban pirítsuk üvegesre.
- Adjuk a megduzzadt keveréket a hagymához, és fakanállal kisebb darabokra törve pirítsuk.
- Adjunk hozzá 2 doboz apróra vágott paradicsomot, izlés szerint nyomott fokhagymát és fűszerezzük fűszernövényekkel (bazsalikommal, oregánóval).
- Fedő alatt pároljuk együtt körülbelül 20 percig, hogy a paradicsom intenzív ízű legyen.
- Ezidő alatt főzzük ki a gluténmentes, vegán spagettit. A kész tésztavízből tegyünk félre kb. egy merőkanálnyit.
- A kész szószba forgassuk bele a leszűrt tésztát. Ha száraznak érezzük a szószt, kicsi adag(ok)ban tegyünk hozzá a tészta főzővízéből.
Boun apetito!