Gluténmentes protein palacsinta
Hozzávalók:
- 150-200ml tej, növényi tej
- kb. 300ml ásványvíz
- 2db tojás
- 1db Labeta Protein palacsinta liszt mix
- pici olaj a kenéshez
- csipet só
Elkészítés:
- Adjuk a lisztmixhez a tojásokat, és a nedves hozzávalókat.
- Alaposan keverjük össze az alapanyagokat.
- Tipp: ha csomókásnak érezzük a tésztát, botmixerrel menjünk át rajta addig, amíg az összes csomó el nem tűnik.
- Hagyjuk állni a palacsinta tésztánkat pár percig.
- Pici olajjal forrósítsunk egy palacsinta sütőt, majd süssük ki a palacsintákat.
- Kenjük meg lekvárral, kakaóval, túróval a kész palacsintákat és engedjünk a fenomenálisan finom csábításnak.
Tipp:
- A tésztát NE csurgassuk a forró serpenyőbe, mert a hirtelen melegtől összekapja a tésztánkat. Vegyük le pár pillanatra a serpenyőt a tűzhelyről, majd ezt követően csurgassuk bele a tésztát.
- Minden, vagy majdnem minden palacsinta előtt minimálisan kenjük meg a serpenyőt olajjal, hogy ne ragadjon bele a palacsinta.
- Közepes hőfokon süssük a palacsintákat.
- Adhatunk kevesebb tejet és több vizet is hozzá, próbálgassuk melyik az az arány, ami Nekünk a legjobban tetszik.