Glutén- és tejmentes répatorta
Hozzávalók:
- 230gr répa
- 170gr tojás (3-4db)
- 140gr olaj
- 1db Silikomart - I78 répatorta lisztmix
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (légkeveréses) vagy 170 °C-ra. Kenjük ki a sütőformát margarinnal.
- Szórjuk a lisztmixet egy tálba és adjuk hozzá a 140 g olajat és a 170 g tojást.
- Keverjük 3 percig elektromos habverővel amíg besűrűsödik és halvány színű lesz.
- Adjuk hozzá a 230g reszelt sárgarépát és keverjük össze.
- Öntsük a keveréket az előkészített formába és kb. 40-45 perc alatt süssük készre.
Végezzünk tűpróbát!
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalhatjuk is és élvezzük ezt a mennyei gluténmentes, tejmentes répatortát!
Jó étvágyat hozzá!