A legkedveltebb olasz desszert: csábító finomság Savoiardi babapiskótából, mascarponéból, kávéból és kakaóból. Hunnya le a szemét, és adja át magát az élvezetnek!
Hozzávalók:
- 1 csomag Schär savioardi
- 1 csomag Silikomart I78 vaníliás tortakrém
- 250 ml fekete kávé - ízesítetlen
- 2ek rum, vagy 1 kis üveg rumaroma
- gluténmentes kakaópor avagy karobpor
Elkészítése:
1. Készítsük el a krémet a tasakon található utasítások szerint.
2. A babapiskótákat áztassuk kávéba úgy, hogy a közepük se maradjon túl kemény, de ne is szívják meg magukat túlságosan kávéval.
3. Szorosan helyezzük egymás mellé őket egy üveg- vagy porcelánedényben.
4. A krémet osszuk annyi fele ahány réteget szeretnék, majd borítsuk az első adag krémet a piskótára, és bőségesen szórjuk meg kakaóporral vagy karobporral.
5. Helyezzük rá a következő réteg babapiskótát, majd a ismét tegyünk rá krémet. Ismételten szórjuk meg kakaó/ karobporral.
6. Addig ismételjük a rétegezést, ameddig az összes alapanyagunk el nem fogyott.
7. Végül vastagon szórjuk meg a tetejét kakaó/ karobporral, és tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat hozzá!